Kirjaudu rajakatsetunnuksella

RK XXVIIRajakatse XXVII:Reginan painajainen
Eräänä kevätpäivänä Vuoriniityn kaupungissa katuja pitkin kuljeskeli tuhkalla itsensä kauttaaltaan liannut alaston mies, joka kulkiessaan samalla ruoski itseään. Hän myös julisti vastaantulijoille, että näiden olisi tehtävä parannus, sillä Jong ja Jung olisivat tulossa ja tätä kautta maailmanloppu olisi käsillä. Tämän vanhahkon ukkelin kehotukset eivät ehtineet kauaa kaupungin kaduilla kaikua, sillä vielä samana päivänä kaupungin viranomaiset nappasivat moisen rauhanhäiritsijän kiinni ja ilmeisesti laittoivat hullun tyrmään tai muutoin viranomaisten huostaan. Rahvasta miehen puheet kuitenkin hermostuttivat, sillä nuo nimet on kuultu jossain aiemminkin, vaikka niiden kantajista ei juuri mitään tiedetäkään.

Huolestuttavia ja hyvin epämieluisia tapauksia tapahtui muuallakin. Vuoriniityn kaupungista oli loppukeväällä tavalliseen tapaan lähtenyt tavarakuljetus Pohjatuulen linnaketta kohden, jossa kuljetettiin mm. linnakkeen väen palkkarahoja kyseiselle kesälle. Kuljetusta oli tavallisten ajurien ja vahtien lisäksi saattamassa puolenkymmentä Pohjatuulen linnakkeen sotilasta, joten ryöstöyrityksen mahdollisuuteen ei juurikaan uskottu. Näin vain kuitenkin kävi.

Kärrytien eteen oli kaadettu suuri kuusipuu ja ennen kuin sotilaat ehtivät miettiä sen enempää puolustautumista kuin puun siirtämistäkään,alkoivat nuolet viuhua ilman halki tappavalla tarkkuudella. Saattueen vielä kykenevät puolustajat kokoontuivat kärryjen taa suojaan nuolilta, kun metsän kätköistä lensi kohti puolustajia rumasti raakkuva varis pientä lasipulloa jaloissaan roikottaen. Tähän puolustajien muistihavainnot sitten loppuivatkin. Hengissä selvinneet kolme soturia ja kuljettaja kertoivat seuraavaksi nousseensa maasta mieli sumeana ja jäsenet kivistäen. Muut neljä saattueen jäsentä löydettiin maasta lojumasta nuolien surmaamina. Kaikki arvokkaat ja helposti poisvietävät tavarat oli viety, mukaanlukien linnakkeen väen palkkarahat.

Ryöstäjiksi epäiltiin jälleen Bokean ryöväreitä, vaikka aivan varmoja ei oltukaan näköhavaintojen puuttuessa. Ainakin joukkio oli nyt tehnyt törkeimmän, uskaliaimman ja suurimman ryöstönsä tuohon mennessä. Ja olivat vielä muuttaneet taktiikkaansakin. Nyt arveltiin Pohjantuulen linnakkeen väen henkeen ja vereen metsästävän tuon viheliäisen rikolliskoplan, olihan joukko paitsi pitänyt linnakkeen väkeä pilkkanaan, niin myös kajonnut heidän palkkarahoihinsa sekä surmannut linnakkeen väkeäkin. Pohjatuulen linnakkeen väki aloittikin loppukeväällä perusteellisen rosvojahdin.

Samaan aikaan Rajakatseessa oli melko rauhallista, metsäläisetkään eivät olleet paikallisten ihmisten riesana. Kempurakin oli taas totuttuun tapaan palannut etelästä ja avannut tavernansa. Ilmapiiri oli silti jostain syystä painostava ja ilmassa oli outoa odotuksen jännitystä, kuin korkeammat voimat olisivat seuranneet tilannetta henkeään pidätellen. Tälle painostavalle tunteelle ei kuitenkaan löytynyt mitään järjellistä selitystä ja useimmat pakottivat levottomuuden pois mielestään. Eräänä myöhäiskeväisenä päivänä Rajakatseeseen oli saapunut jälleen melkoinen joukko matkamiehiä ja kulkijoita, kuka mistäkin syystä. Aamu oli ollut rauhallinen...(Rajakatse 27)


Koleahkona kevätpäivänä, tapahtui hirveitä taverna Vanhalla piparilla. Hirvityksiä laahusteli ympäri metsää ja Rajakatseen sotilailla riitti työsarkaa niiden hätistämiseksi. Paikalla oli myös muualta tulleita seikkailijoita, joista tuntui lähtevän enemmän ääntä kuin kauroja. Lisäksi outoja ääniä kaikui ympäri metsää.

Catinka vihki onnellisen avioparin, tosin omalaatuisella tavallaan avioon. Kaarlo ei tosin voinut soittaa kitaraa, kun hirviöt rikkoivat sen. No onneksi uusi bardikin on pyörähdellyt tavernan liepeillä.

Huhupaketti kyseiseen peliin.


Seuraavat pelit samana päivänä samassa paikassa, silti rinnakkain.
Aika 19.5.2001 klo 15:00 - 20:00

Rajakatse XXVIII
Rajakatse XXVIIb - Metsäläiset


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673