Kirjaudu rajakatsetunnuksella

Deinosan


Deinosanin tunnus

Deinosanin tunnusDeinosan-jalokivikilta on ryhmä ihmisiä, joka tuottaa raakajalokiviä kaivoksista, hiotuttaa niitä käsityöläisillä ja itse käsittelee niitä käyttökelpoisiksi voimakiviksi. Killassa on varsinaisia jäseniä noin 30, mutta kilta työllistää heidän lisäkseen paljon käsityöläisiä, apulaisia, kirjureita, vartiosotureita, oppilaita ja palvelijoita, joista etenkin monet oppilaat pääsevät eräänä päivänä varsinaisiksi jäseniksi.

Killan varsinaiset jäsenet ovat käytännössä velhoja, mutta tavallinen kansa tietää lähes poikkeuksetta vain heidän jalokiviin suuntautuvan toimintansa. Myös oppilaat ovat velhoja, mutta he eivät vielä osaa mitään niin ihmeellistä, että heitä voisi hyvällä omallatunnolla sanoa velhoksi. Deinosan-kilta toimii pääasiassa Mahtivuoren puolella, mutta myös Vardakovissa on vasta vuonna 452 perustettu killan osa, jota johtaa mies nimeltään Vetan Atori.

Deinosan killan johtopaikka on nykyisin Vuoriniityssä, mitä johtaa mies nimeltään Datojan. Killan pääpaikka siirrettiin pohjoiseen Suomurajan kaupungista vuonna 411, koska voimakivet sieltä ehtyivät jo joitakin satoja vuosia sitten. Deinosan-kiltoja on vuonna 457 Suomurajassa, Hajavirstassa(pieni), Vuoriniityssä ja Vardakovissa.

Deinosan-jalokivikillan velhot ovat mihinkään sen kummemmin erikoistumattomia velhoja ja näin ollen ovat kiinnostuneita aivan kaikesta velhoiluun liittyvästä ja usein myös muistakin asioista. Deinosan killan osuus jalokivituotannosta Mahtivuoren puolella on noin 50%. Kilta myy jonkin verran maagisia esineitä


Muutamia tunnettuja Deinosan-killan jäseniäDeinosan-nimitys tulee killan perustajan nimen mukaan, joka rantautui nykyisen Taltaran alueelle tarinoiden mukaan noin 2000 vuotta sitten. Nainen kertoi entisen kotimaansa tuhoutuneen, massiivisessa mullistuksessa.

Velhottaren tavaroita "Deinosanin esineistöt" säilytetään pääkillassa reliikkeinä.

-Datojan, killan johtaja
-Vetan Atori, Vardakovin toimintojen johtaja
-Emilio Therassus, Deinosanin killan velhoja, jo vanha mies
-Tenho, killan velhoja
-Malath, killan velhoja
-Ambal, killan velhoja
-Hellevi Johanneksentytär, myös Rajakatseessa käynyt Deinosanin jäsen
-Gul Thoniel, oli Rajakatseessa vuonna 457 murhattu sairaalloinen velho. (PH)
-Simur Diilex, Rajakatseessa v.461 (RK XXIX) outojen hirviöiden tappamaksi joutunut muikea velho. (PH)
-Alma Diilex, Simurin sukulainen ja tämän kuoltua toimi jonkin aikaa Rajakatseen linnakkeen Deinosan-edustajana. (PH)
-Elissa, ennustustaitoiseksi huhuttu nainen, myös töissä Deinosanin killassa. (PH)
-Anelma Koskala, Koskaloiden aatelissuvun jäsen ja Deinosan-killan jäsen. Myös Anelma toimi muutaman vuoden Rajakatseessa killan edustajana. (PH)


Jalokivikillat