Taverna avaa luukkujaan

Tavernassa aletaan toukokuun pelistä 28.5.2022 (RK 90) alkaen ”myydä”
olutta, tiskivettä ja pientä purtavaa.


Oluet ja tiskivedet menevät niin, että jokainen tuo omansa, mitä haluaa
”ostaa tavernasta”. Et todennäköisesti saa ihan juuri sitä tölkkiä takaisin, minkä toit, mutta vastaavan samanlaisen kylmälaukusta. Eli tuot myyntiin tulevat alkoholit (alla lista mahdollisista, mitä tavernaan voi tuoda) ja toimitat ne pelinjohtaja Juhalle, joka kirjaa listaa esim. ”Erkki, 4 ritarilimua”. Sitten Erkillä on neljän ritarilimun tappi tavernassa. Hän ei saa niitä samoja neljää ritarilimua, vaan jotkut neljä ritarilimua, minkä myyjä sattuu ojentamaan. Tämä siksi, että emme voi etsiä ihmisten henkilökohtaisia kasseja tiskin takaa ja lisäksi voimme pitää juomat kylmälaukuissa.

Etukäteen ”myyntiin” toimitettujen alkoholijuomien ostaminen tavernasta tapahtuu pelirahalla, tosite ostosta on lista tiskin takana eli peliraha on vain tunnelman vuoksi. Eli hakiessanne ritarilimun, on hinta 1 kuparia ja maksu tapahtuu esim. kahdella puolikuparisella (eli niitä reiällisiä aluslevyjä, saa pj-pisteeltä käyttöön ennen peliä). Muut kaljat ovat myös 1 kuparia ja tiskivesi on kaksi ja puoli, pelirahaa siis.

Ja koska siellä tavernassa on oikea ihminen niitä ”myymässä”, niin välttäkää turhaa notkuilua tavernan sisätiloissa, vaikka ikkunaluukut ovatkin auki, koska korona edelleen siis.

Muuten myynnissä on pikkupurtavaa sekä muita juomia, kuten kotikaljaa, katsotaan mitä kulloinkin saadaan aikaan. Näitä voi ostaa tavernasta tasarahalla oikeita kolikoita vastaan (siis ei pelirahalla) ja siis tosiaan tasarahalla, kassaa siellä ei ole. Lisäksi voit ennen peliä ostaa tapin tavernaan. Tämä tapahtuu toimittamalla raha pelinjohtaja Samille, joka pitää kirjaa tavernan myynnin tapeista. Ostaessasi tavernasta tapissa olevilla rahoilla voit jälleen elävöittää ostotapahtumaa maksamalla vaikka sillä puolikuparisella pelirahalla (eli se reijällinen aluslevy).

Lista alkoholijuomista, mitä voi tuoda tiskin taakse ”myyntiin”:

1) Ritarilimu (eli Lahden sininen, 3,5% vahvuudella)
2) Kalia (keskioluet Aura, Karhu, Sandels ovat sallitut merkit.) ”ostaessasi” voit käyttää vaikka nimityksiä ”Peltomiehen kalja”, ”mesikämmenolut”, ”upseeriolut”
3) Tiskivesi (Hartwall Original greippilonkero, 5,5%, muut merkit eivät
käy)

Kaikki tavernaan tulevat juomat pitää olla Suomen pantillisia tölkkejä ja koko on 0,33 litraa.

Hakiessasi keskikaljaa tavernasta, voit pyytää tiettyä merkkiä, mutta on riski, että tämä laatu on loppu tai tavernatyöntekijä ei siihen hätään löydä sellaista. Sitten saat toista merkkiä. Jos vain otat kaljan, saat satunnaista merkkiä, mitä tavernatyöntekijä sattuu kuppiin kaatamaan. Sandelssia tulee olemaan ylimäärä, joten se tuskin loppuu ensimmäisenä.

Jos haluat viiniä ”ostaa” tiskin takaa, niin tämä voidaan toimittaa sinulle korvamerkittynä tiskin taakse jonnekin jemmaan. Eli viinillä on tällainen erikoislupa.

Tämä järjestely ei estä pelissä juomasta omiaan, eli esim. sotilaat voivat edelleen viedä juomansa sotilastupaan ja täytellä siellä tuoppiaan. Älkää kuitenkaan yrittäkö tuoda tiskin taakse omia korvamerkittyjä kaljojanne, niiden etsimisessä olisi ihan liian suuri vaiva ja työ.