Rajawiki

Berttil


Haettu sivu:
Arren BertilHuhuja Tämä artikkeli sisältää huhuja RajakatsemaailmastaGalleria 2009


Bertil keskikesällä, 469

Bertil keskikesällä, 469Arren-Bertil on Rajakatseen linnakkeen entinen sotilas, jota pidetään toisinaan hivenen juoppona ja vetelänä, ainakin noin sotilaaksi. Aikaisemmin Bertil oli toimitellut myös linnanherra Willhardille (siis silloin kuin vielä mieheltä sai ottaa käskyjä vastaan) asioita onnistuen upottamaan mm. mitaleja täynnä olleen kuljetuksen Bokea-järveen.
Miehellä oli myös vaimo Anna, joka menehtyi synnytyksessä alkutalvesta 470. Liitosta jäljelle jääneet lapset Reilu ja Anna otettiin huostaan Bertilin sukulaisten toimesta. Vaikka miehen maine on mitä on, tällä on kertoman mukaan monia hankkeita ja ns. monta rautaa tulessa. Lisäksi kerrotaan, että mies olisi keväällä 470 kunnostautunut monin eri tavoin, saadakseen lapsensa takaisin. Bertil sai ylennyksen vanhemmaksi sotilaaksi kunnostauduttuaan Bokean rosvojahdissa keväällä 470.

Viime aikoina (471) Bertil on riiannut Elsa 'Punapäätä', joka on toiminut lasten hoitajana. Vuonna 472 Bertil menetti vanhemman sotilaan arvon, ilmeisesti loukattuaan Koskalan suvun jäsentä, mutta tämä ei miehen tilannetta tuntuvasti muuttanut. Keskikesällä Bertil oli avioitumassa Elsan kanssa, kunnes häitä seuranneena päivänä Bertil lähti linnakkeelta matkoihinsa ritari Velmonin kanssa. Avioliitto katsottiin mitättömäksi ja voimaan astumattomaksi, noin pappien päätöksellä. Bertil käytännössä hylkäsi siis vaimonsa ja moni linnakkeella pitääkin Bertiliä kelvottomana tapauksena. Työsuhde linnakkeen kanssa päättyi siis siihen, ja Bertil on matkaanlähtönsä jälkeen ollut lähinnä Velmonin mukana. Bertilin lapset on toimitettu sukulaisten huostaan Vuoriniittyyn. Keskikesällä 473 Bertil vieraili Rajakatseessa, Velmon ei ollut mukana matkassa. Osa Rajakatseen väestä arvostaa edelleen miestä, osa puolestaan halveksii miestä suuresti.Seuraava kuvaus kuvastaa sitä, miten sotilas Arren-Bertil itsestään kertoo, puhuu ja tarinoi. Bertilin paremmin tuntevat voivat olla seuraavan tarinoinnin sisällöstä aika lailla eri mieltä. 🙂
Galleria 2011


Onnellinen pariskunta, 471

Onnellinen pariskunta, 471Berttil saapui Rajakatseen linnakkeeseen niihin aikoihin kun Wilhardia vielä jossain määrissä uskottiin. Berttilin urotyöt ovat lukuisat ja hänen taitonsa ja lahjansa piilevää sorttia. Ilomielinen soturi ottaa hoitaakseen vaikeitakin tehtäviä aina suoriutuen niistä mallikelpoisesti. Taistelutilanteen tullessa hänet löytää eturintamasta miekka ojossa kun muut sotilaat vasta laskevat tuoppejaan pöydälle. Berttilin jakaa mielellään viisauksiaan ja tarinoitaan lukuisista seikkailuistaan Vanhan Piparin edustalla olevan nuotion äärellä. Tuo valpas soturi huolehtii mielellään taverna Vanhan Piparin turvallisuudesta niin ulko- kuin sisätiloissakin.

Kun muut sotilaat ja tavernan vieraat nukkuvat humalaansa Berttil marssii särmästi pitkin Rajakatseen mantuja ja tuo turvaa reippaalla ja sulosointuisella laululla:

Niin kauan teillä on turvattu miel´ kun on pystyssä yksikin miesKunnioitettu sotilas on korkeampien tahojen toimesta mitalloitu ja suorittanut erikoistehtäviä, pahaksi onnekseen läheisten esimiesten kateus on estänyt Berttilin etenemistä urallaan. Katkeroitunutta vaikutelmaa ei sotilaasta kuitenkaan saa, sillä hyvien tapojen mukaan Berttil pysyy aina kohtuudessa ja kuuliaisen nöyränä. Berttil on Rajakatseen linnakkeen moraalinen ja fyysinen selkäranka joka suojelee heikompien ja vähempiosaisten oikeuksia. Berttil on juuri noiden ominaisuuksien takia joutunut moniin kärhämiin alempiarvoisten upseerien kanssa, suurempiin ongelmiin hän ei ole kuitenkaan joutunut, sillä oikeus ja kunnia ovat olleet aina hänen puolellaan.

Berttilin omaamassa mitallista Ishaca lekkeröi suuren sankarin, näitä mitalleja on tähän mennessä (34. päivä kesäkautta vuonna 469 Juiloaanisen kalenterin mukaan) jaettu tasan yksi.

Berttilin taidot ja halu auttaa eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään taistelun ja suojelun alalle vaan hän opastaa mielellään matkalaisia, talonpoikia ja isäntiä pääsemään jaloilleen sekä turvaamaan tulevaisuutensa Rajakatseen helmeilevillä aroilla. Kauppamies ja kansanmies omaa myös monenkaltaisia kykyjä hoitaa useita erilaisia liiketoimiaan jonka lukumäärän yksin Ishaca tietää.

Berttil on myös Rajakatseen alueen suurimman, kauneimman ja parhaan viinitilan johtoasemassa yhdessä paikallisen isäntä Ilmarin kanssa

Berttil kuuluu tämän kaiken lisäksi vielä Kultaisen Hutikan Veljeskuntaan, jossa hän nauttii korkeinta mahdollista kunnioitusta.


Rajakatse maailman pelihahmo Rajakatse maailman huhuja