Kirjaudu rajakatsetunnuksella

RK XIRajakatse XIKylmän ja sateisen kesän vuoksi viljasato Vuoriniityn läänin alueella jäi varsin heikoksi. Ihmiset joutuivatkin varautumaan säästeliääseen ruoankulutukseen ja osa riittävän varakkaista ihmisistä päätti muuttaa tulevan talven ajaksi eteläisemmille alueille, kuten mm. Suomurajaan tai Hurjaviiniin. Näin teki myös Rajakatseessa sijaitsevan taverna Vanhan Piparin omistaja Kaarlo Kempura, joka sulki tavernansa ja lähti talveksi etelään Hurjaviinin kaupunkiin, mistä on alkujaan kotoisin. Hän samoin kuin useat muutkin ihmiset kokoontuivat talven lähestyessä Bokeajärven pohjoisrannalla sijaitsevalle tavernalle Bokean Tontulle odottamaan venekuljetusta Olyin kaupunkiin viimeiselle etelään ennen jäitten muodostumista lähtevälle laivalle.

Eräänä myöhäissyksyn iltana Bokean Tontulla olikin runsaasti väkeä läsnä osan odotellessa laivaa ja osan ollessa muusta syystä tavernalla mm. aikaa viettämässä (Rajakatse 11'). Rauhallista illanviettoa järkytti kuitenkin kohahduttava tapaus. Tavernalla oleskellut Nörvä Juupeli, Geofriuksen hovihankkija, murhattiin tavernan lähellä sijaitsevassa ulkorakennuksessa ilman, että kukaan olisi nähnyt tapausta. Paikalla ollut virkavalta aloitti välittömästi murhan tutkimukset ja paikallaolijoitten kuulustelun. Loppujen lopuksi virkavalta päätyi pidättämään murhasta epäiltynä Alia-nimisen nuoren naisen, joka oli toiminut hovihankkija Nörvän kirjurina ja apulaisena. Syynä pidätykseen oli se, että Alia oli viimeisenä havaittu Nörvän luona ja tällä myös arveltiin olleen murhan kautta pyrkimys saada Nörvän paikka ja virka-asema. Alia vakuutteli syyttömyyttään mutta vietiin silti Vuoriniittyyn tuomittavaksi. Murhaa lukuunottamatta ilta Bokean Tontulla oli varsin rauhallinen epämääräisistäkin kulkijoista huolimatta.

Vuoriniityn kaupungissa järjestettiin syystalvella oikeudenkäynti Nörvä Juupelin murhasta. Tuolloin todisteet Aliaa vastaan kuitenkin todettiin liian vähäisiksi, jotta tämä olisi voitu suoraan tuomita murhasta. Asiaan vaikutti myös itse Deinosan-jalokivikillan johtajan Datojanin paikalle saapuminen ja hänen vetoamisensa Alian puolesta, joka olikin toiminut kyseisessä Deinosanin killassa kirjurina ja apulaisena. Jutussa tuntui muutenkin olevan vielä niin paljon epäselviä ja hämäriä seikkoja, että tapausta oltaisiin voitu ratkaista. Alia vapautettiin toistaiseksi ja Nörvän murhan tutkintaa aiottiin jatkaa uudelleen keväällä, kun etelään lähteneet matkaajat saapuisivat takaisin. Tällöin pelkona kuitenkin oli todisteiden ja jälkien vanheneminen, mutta muutakaan ei voitu tehdä. Rajakatseen linnakkeen upseeri Edgar de Älliskö otti samoihin aikoihin Ballendorfien sukuun kuuluneen Marcus Ballendorfin palvelukseensa.

---

Bokeaan sijoittunut juonittelupainotteinen kutsupeli. Ihmiset ovat matkalla etelään erinäisistä syistä ja tuppautuvat tavernaan laivaa odotellessa. Kuka murhasi Nörvä Juupelin, herra Geofriuksen hovihankkijan? -Petri Pohjanmiehen murhamysteeri jatkuu...

Huhupaketti kyseiseen peliin.

Seuraava peli
RK XII


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673