Kirjaudu rajakatsetunnuksella

RK XIIRajakatse XIITalvi oli varsin ankara ja vähäiset ruokavarastot tyhjenivät varsin loppuun Vuoriniityn maakunnassa. Kevään tullessa ihmiset suhtautuivat kuitenkin tulevaan toiveikkaasti ja odottivat parempisatoista vuotta kuin edellinen oli ollut. Jotkut ennustajat kuitenkin pelottelivat tulevan vuoden olevan vielä edellistäkin huonompi mutta useimmat jättivät tällaiset puheet omaan arvoonsa.

Etelään talveksi matkanneet ihmiset palailivat näinä keväisinä päivinä takaisin Vuoriniityn maakuntaan. Rajakatseen upseeri Edgar de Älliskö kosi Karhukoitten aatelissukuun kuulunutta Shastra Karhukoita ja sai myöntävän päätöksen niin Shastralta itseltään kuin tämän isältäkin. Jotkut suvun jäsenet vastustivat tosin avioliittoa, mutta ilmeisesti vanhat kaunat olivat siinä määrin unohtuneet, että suku pääosin asettui liiton kannalle.

Älliskön ja Shastran häät vietettiin kevään kuluessa. Huolestuttaviakin uutisia liikkui. Metsäläisten havaittiin tulleen jollain tavalla rauhattomiksi ja rohkeammiksi kuin aikaisemmin. Ihmiset saattoivat vain arvella mistä oikein oli kysymys. Kevään kuluessa sattui myös todella erikoinen yksittäinen tapaus, kun taivaalta tippui jälleen kirkkaasti loistava kappale. Tällä kertaa pudonneeksi tähdeksi kutsuttu kappale putosi Bokeajärven pohjoispuolelle Koskalan suvun maiden lähistölle erämaahan. Siitä ei ole tietoja, löysikö joku tämän kappaleen, mutta tavallinen kansa vitsaili, pitäisikö kohtapuoleen säästää rahoja kypäröiden
hankkimiseen.

Yhtenä keväisenä päivänä jatkettiin Geofriuksen hovihankkijan Nörvä Juupelin murhan tutkintaa taverna Bokean Tontulla useiden syksyllä paikalla olleitten ihmisten palatessa pohjoiseen samaa tietä (Rajakatse 12). Johtolangat olivat kylläkin sen verran vanhoja, että tutkinta oli hyvin hankalaa. Tutkinta kuitenkin johti ilmeisesti tuloksiin, sillä virkavalta vangitsi Nörvän murhasta epäiltynä paikan päältä tavoitetun kiellettyyn Iiv-papistoon kuuluneen Iarsang-nimisen miehen. Näin Alia vapautui syytöksistä.

Tuona päivänä tavernalla tapahtui muutakin huomiota herättävää. Paikan päällä oleskellut sairaalloinen Bokean illusionisteihin kuulunut mies, Josse Viivanainen, kuoli tavernalla johonkin outoon myrkytystilaan, jota olivat jo ennakoineet miehen oudot puheet sekä tämän vihreinä hohtavat verisuonet. Tätä ei kuitenkaan murhaksi osattu edes arvailla. Paikalle ilmestyi myös hullulta vaikuttanut metsäläinen, joka käyttäytyi tavernaan päästyään sikamaisesti ja väitti olevansa joidenkin metsäläistarujen mainitsema legendaarinen metsäläispäällikkö Gohtarg. Aikansa höpötettyään metsäläisten noususta ja sikailtuaan tavernassa metsäläinen heitettiin ulos tavernasta ja ajettiin lähimetsiin. Metsäläisen uho jäi kuitenkin mietityttämään monia.

Seuraavana päivänä Iiv-pappi Iarsang teloitettiin lähellä Bokean kylää sijainneella Pohjatuulen linnakkeella murhasta tuomittuna. Jotkut tosin epäilivät, oliko mies ylipäätään ollut murhapäivänä lähimaillakaan ja oli arveluja, josko syylliseksi vain haluttiin löytää joku sopiva muutoinkin lakia rikkonut henkilö. Liikkui myös huhuja, joiden mukaan oikea syyllinen olisi tosiasiassa viranomaisten palveluksessa ja näin lain ulottumattomissa. Suurimmalle osalle kansaa vihatun Iiv-papiston jäsenen teloitus oli kuitenkin hyvä asia ja tämän syyllisyyteen uskottiin vankasti.


---

Jälleen Bokeaan sijoittunut kutsupeli. Jäiden lähdettyä laiva etelästä saapui mukanaan joukko pohjoiseen matkaavia ihmisiä. Nörvä Juupelin murhaa setvittiin jälleen ja syyllinenkin löydettiin. Pelinjohtajana Aki Loponen.

Huhupaketti kyseiseen peliin.

Seuraava peli
RK XIII


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/rajakats/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 4673