Rajawiki

Weldoonin linnake


Haettu sivu:
Weldoonin linnoitus


Weldoonin lähiseutu

Weldoonin lähiseutuWeldoonin linnoitus sijaitsee rajan tuntumassa Vuoriniityn ja Vardakovin kaupunkien välisen tieyhteyden varrella, Rajakatseen linnaketta vastapäätä. Linnakkeen miesvahvuus on n.80-100, minkä lisäksi on vielä useammankymmentä henkeä muuta palveluskuntaa. Weldoonin linnoitus perustettiin vuonna 441 tasapainottamaan tilannetta rajan pinnassa ja se on näytellyt Rajakatseen linnakkeen ohella tärkeää roolia aiemmin käydyssä sodassa Vuoriniityn ja Vardakovin välillä. Linnakkeen nykyinen linnanherra on Roker. Linnakkeen ympäristössä Nohvatovin puolella on useita maatiloja ja muuta asutusta, jotka ovat hallinnollisesti linnakkeen alaisuudessa. Linnakkeelta Vardakoviin päin alkavat aatelissuku Valtamäkien maat.

Weldoonin linnakkeen johdossa on linnanherra Roker, linnakkeen päällystöön kuuluvat myös upseerit Konstantin ja Selleri. Myös Zada-pappi Jojopan majailee usein Weldoonin linnakkeella.

Weldoonin linnake on Rajakatseen varustuksen arkkivihollinen ja sen päävastustaja Rajakatseen taistelun aikana 449.


Weldoonin kyläKylä: Weldoonin kylä
Väkimäärä: pienehkö, Valtamäkien tilusten ollessa suurempi paikka lähellä
Päätoimenkuva: sotilaita, maanviljelijöitä.
Valtakunta: Nohvatov
Kieli: Nohvatov
Yhteydet: Tiet Rajakatseeseen, Ragavaan, Sacraan ja Valtamäkien vaille.
Muuta: Jokin hikinen lato, ei tavernaa.

Yhteydet:

-Tie Ragavaan
-Rajakatseen kautta tie Vuoriniittyyn
-Tie Vardakoviin


Muutamia tapahtumia vuosien varrelta

Weldoonin linnakkeelle tunkeutui vuonna 459 ryhmä Rajavartio-soturijärjestöön kuuluvia asemiehiä, jotka yrittivät vaurioittaa Weldoonissa rakenteilla ollutta Rajatuho-trebusettiä. ((Tätä kuvaillaan tietokonepelissä Border of Darkness))

Rajakatse XXXIV - Haaste-pelissä Rajakatseen komentaja Wilhard oli lähettänyt Rokerille haasteen ja unohtanut sen. Tästä kehkeytyi Rajakatseen toinen taistelu, joka päättyi lyhyeen Zada-pappi Jojopanin keskeyttäessä sotatoimet.Nohvatovin rajalinnakkeet